OPIS PRODUKTU
Produkt uzyskiwany z serwatki słodkiej otrzymanej w wyniku produkcji serów dojrzewających. Następnie zagęszczony przez odparowywanie.
ZASTOSOWANIE
Przemysł spożywczy.
PARAMETRY ORGANOLEPTYCZNE
Serwatka o lekko kremowej bądź żółtawej barwie oraz płynnej i jednolitej konsystencji. Świeży, czysty zapach z naturalnym słodko – słonym smakiem obcych naleciałości.
PARAMETRY FIZYKO-CHEMICZNE I MIKROBIOLOGICZNE
Sucha masa (%) | 16-18 |
Tłuszcz (%) | ≤1,3 |
Gęstość | 1,0500-1,1200 |
Azotyny | nieobecne |
Azotany | ≤25,0 mg/l |
Kwasowość PH | 6,0-6,5 |
Temperatura | ≤10 st. C |
Ogólna liczba drobnoustrojów | ≤ 50 000 1000/ml |
WYMAGANIA MEDYCZNE
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r.ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego.
WYMAGANIA DOTYCZACE TRANSPORTU
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
ZAŁĄCZONE DOKUMENTY
Atest producenta dla każdej partii, dokumenty HDI oraz certyfikaty jakości.